Sykkelsesongen

Er tydeligvis i full gang, vel det merker i hvertfall jeg. Bor rett ved en gang og sykkelsti, og her sykler de døgnet rundt, og det som virkelig plager meg er: INGEN AV DEM BRUKER RINGEKLOKKEN på sykkelen sin, for å gi beskjed om at de kommer forbi, neida, de bare turer i vei på stien som om de eier den.

Og seriøst, det hjelper IKKE å plystre for å få folk til å flytte seg av veien, spesielt ikke om de går med hund. For da ender det bare med at hunden stopper midt i veien og nekter å flytte seg, og ikke alle er så innbilsk at de snur seg når noen plystrer.

Jeg blir så irritert, det er liksom en grunn for at det er skrudd på en ringeklokke eller bjelle eller hva det heter på sykkelen. Jeg bruker den ALLTID når jeg sykler, og er i det minste høfflig nok til å sakke ned farten eller stoppe bak dem som går foran, slik at de får tid til å gå inn til siden. Ikke bare kjøre full fart forbi med 2cm klaring.

Det heter GANG OG SYKKELSTI som betyr at vi fotgjengere kan ferdes der de og, og skal slippe å gå i frykt for å bli meid ned av syklister.

Hva mener dere? Er dere dritt lei syklister som tror de eier veien? Og bruker dere ringeklokken på sykkelen npr dere sykler?

Venninnepresentasjon 3

 

Denne gangen er det min kjære Ann-Kristin som står for tur. Dette er en jente som er bare 2 uker eldre enn meg, og hun er egentlig mamma sin kusine. Vi har hengt sammen alle somrene på øyen i Sunnfjord, der mine besteforeldre bor, og Annki har vokst opp.

Det har ikke vært en eneste sommer vi ikke har hengt sammen, ikke som jeg kan huske i hvertfall. Og fy så mye kjekt vi har funne på. Alle de gangene vi har vært i fjæren for å fange småkrabber, snegler og andre ting som har befunnet seg i fjæren. De gangene vi hadde tau med klesklype i enden, med agn på og fisket etter større krabber og småfisk på bryggen til «Atle». Og de gangene vi har bare lagt på moloen og slappet av og filosofert over livet.

Turene våre til Fadersvantnet der vi har badet til vi fikk svømmehud mellom tærne, hoppet fra nakken og lugaren og gått søkk blaut hjem igjen. Den gangen vi sov i telt i to uker, rett utenfor deres hus og mormor og morfar sitt hus, mens vi hørte på nattønske og lo oss ihjel.

Da meg, Annki og Evy var på Ro-Tur til kråkevågen «We’re going to hamanuptra», alle de gangene vi så MUMIEN på en dag, Skrik filmene og ikke minst de gangene vi malte til krampen tok oss mens vi sang for full hals på alle mulige sanger.

Den gangen Annki og Marianne var på overnatting hos meg og broder’n i Bergen, badeturen vår og kinoturen vår;) Kjempekos!!

Russe-natten til 17 mai, da Annki var grønnruss, trenger jeg si mer? Okay, vi lempet alle møblene ut av skolehuset og stablet dem foran døren, så 17 mai komiteen fikk seg et sjokk når de skulle gjøre klart til 17 mai feiring ja. *skrattler* Ikke minst alt annet faenskapet vi fant på.

Ja, så må vi ikke glemme første gang vi var gamle nok til å gå på Bygdedans, glemmer det aldri, vi var SÅÅ stolt! Og mange danser har det blitt siden, og etterhvert de med alkohol involvert også. Ja, og gass-ballong vorset til Merete.. *ler* det var tider. Drikke + innhalere helium fra gassballonger kan være sinnsykt morsomt.

Alle turene våre til Hamna (butikken) for å kjøpe is eller godteri. Nei, det var tider det, men jammen kan vi være like barnslig den dag i dag.

Har så masse gode minner med Annki at ikke alle kan skrives ned, selv om vi har møttes omtrent bare 1 gang i året, så er det en jeg har gjevnlig kontakt med på msn, sms osv. Setter innmari stor pris på Ann-Kristin og jeg er kjempeglad i henne, er alltid i godt humør når jeg er med henne og gleder meg mer enn mest til sommeren kommer og vi treffes igjen.

Veldig masse glad i deg Annki min;)

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Hverdagsmas. Bokmerk permalenken.

19 svar til Sykkelsesongen

 1. Sykler selv når jeg skal rundt omkring, og bruker ikke ringeklokka. Men så sykler jeg sakte bak folk og hinter om at je ger der så de flytter seg! Har ikke noe hastverk.
  (Ok, innrømmer at jeg sykler heller sjeldent! Men je ger en snill syklist. Jeg lover :D)Sykler selv når jeg skal rundt omkring, og bruker ikke ringeklokka. Men så sykler jeg sakte bak folk og hinter om at je ger der så de flytter seg! Har ikke noe hastverk.
  (Ok, innrømmer at jeg sykler heller sjeldent! Men je ger en snill syklist. Jeg lover :D)

 2. Eg sykler ikkje ute og møter uansett sjelden på syklista :pEg sykler ikkje ute og møter uansett sjelden på syklista :p

 3. Anonym sier:

  SV: Det skal ikke mer en SOL til for å gjøre meg glad heller. Det er så deilig med sol at jeg skulle ønske vi hadde sommer hele året.

  Vel, jeg vet nesten ikke om jeg kan kalle meg syklist en gang. Jeg sykler så og si aldri, eneste gangene jeg sykler er når jeg er på spinning på treningsenteret! He heSV: Det skal ikke mer en SOL til for å gjøre meg glad heller. Det er så deilig med sol at jeg skulle ønske vi hadde sommer hele året.

  Vel, jeg vet nesten ikke om jeg kan kalle meg syklist en gang. Jeg sykler så og si aldri, eneste gangene jeg sykler er når jeg er på spinning på treningsenteret! He he

 4. Jeg har ca aldri brukt bjella på sykkelen:P
  Men det er jo de som kommer bak som skal passe seg. Svinger unna, og senker ned farta. Og om det er noe problem så er det jo selvfølgelig syklisten som skal stoppe!:)Jeg har ca aldri brukt bjella på sykkelen:P
  Men det er jo de som kommer bak som skal passe seg. Svinger unna, og senker ned farta. Og om det er noe problem så er det jo selvfølgelig syklisten som skal stoppe!:)

 5. Anonym sier:

  Jeg er SÅ enig med deg! Bra skrevet. Nå trasker ikke jeg så mye på gang- og sykkelstier, men jeg kan innrømme at syklister skremmer meg, er ikke helt trygg på at de har kontrollen hele tiden. Holdt på å bli påkjørt av en her på campus for ikke så lenge siden, var like før jeg hoppet rett i en hekk for å komme meg unna 😛
  Jeg er SÅ enig med deg! Bra skrevet. Nå trasker ikke jeg så mye på gang- og sykkelstier, men jeg kan innrømme at syklister skremmer meg, er ikke helt trygg på at de har kontrollen hele tiden. Holdt på å bli påkjørt av en her på campus for ikke så lenge siden, var like før jeg hoppet rett i en hekk for å komme meg unna 😛

 6. SV: Uff, ja det er så grusomt! Ei venninne av meg leier jo stallplass til hesten sin, og der var det ei som aldri kom og stelte hesten sin. Den ble alvorlig syk. Fikk magesår osv. Eieren brydde seg ikke. Men etter det hadde gått så langt at hesten fikk varige mèn, gikk hun rundt og skrøt om at hun hadde kjøpt den dyreste medisinen osv..

  Åh, stakkar! Ene hunden jeg hadde måtte amputere en del av halen. Det var så grusomt at jeg ikke orka å bli med engang.. Har hatet dyrlegen siden jeg dro dit med den første hamsteren min jeg klarte å vekke fra å sovne inn. Er mange dyrleger som ikke ser på smådyr som verdt i det heletatt og han var en av dem. Kunne ikke et snev og gjorde ikke annet enn å kreve flesk av penger.

  Jeg bruker alltid å holde meg til èn side på fortauet. Blir alltid så irritert når jeg ser syklister på motorveien! Det er jo en grunn til at vi har fortau og det er fordi de skal brukes til å GÅ og SYKLE på. Gaad.

  Er så utrolig søtt av deg å ha slike venneprestasjoner. Tenk så glade og hvor mye pris vennene dine setter på det! Viktig å ta vare på dem og det tror jeg så absolutt du gjør :)SV: Uff, ja det er så grusomt! Ei venninne av meg leier jo stallplass til hesten sin, og der var det ei som aldri kom og stelte hesten sin. Den ble alvorlig syk. Fikk magesår osv. Eieren brydde seg ikke. Men etter det hadde gått så langt at hesten fikk varige mèn, gikk hun rundt og skrøt om at hun hadde kjøpt den dyreste medisinen osv..

  Åh, stakkar! Ene hunden jeg hadde måtte amputere en del av halen. Det var så grusomt at jeg ikke orka å bli med engang.. Har hatet dyrlegen siden jeg dro dit med den første hamsteren min jeg klarte å vekke fra å sovne inn. Er mange dyrleger som ikke ser på smådyr som verdt i det heletatt og han var en av dem. Kunne ikke et snev og gjorde ikke annet enn å kreve flesk av penger.

  Jeg bruker alltid å holde meg til èn side på fortauet. Blir alltid så irritert når jeg ser syklister på motorveien! Det er jo en grunn til at vi har fortau og det er fordi de skal brukes til å GÅ og SYKLE på. Gaad.

  Er så utrolig søtt av deg å ha slike venneprestasjoner. Tenk så glade og hvor mye pris vennene dine setter på det! Viktig å ta vare på dem og det tror jeg så absolutt du gjør 🙂

 7. Anonym sier:

  litt irriterende med sånne sykkelister ja ;plitt irriterende med sånne sykkelister ja ;p

 8. Tegneseriene er fra Natalie Dee, finnes alltid en til enhver anledning 😛

  Jeg hater syklister som nesten meier meg ned, hva med å plinge litt så jeg vet at de kommer? Møkkafolk!!Tegneseriene er fra Natalie Dee, finnes alltid en til enhver anledning 😛

  Jeg hater syklister som nesten meier meg ned, hva med å plinge litt så jeg vet at de kommer? Møkkafolk!!

 9. @Cathrine: jeg tror du er en snill syklist ja, har jo sykla med deg før, fra deg og til bussen:P

  @Terese: ok

  @Susanne Vedvik: Sol er rett og slett vitaminpille;) haha, spinning har jeg gitt opp, fant ut etter jeg klarte å falle av spinningsykkelen at man må faktisk tråkke ned pedalene for at de skal stoppe å gå rundt…

  @Vilde: Hehe;)

  @Anne-Birthe: Takk snuppa;) fint å høre at noen er enig, og du ferdes på sykkestier når du er på besøk hos meg:P huff, til og med farlige syklister i Irland, lover ikke bra:P

  @Tina: hmm.. er mange sånn duste hesteeiere som aldri skulle hatt hest.
  Haha, helt enig, syklister i veien er noe dritt og..tør ikke sykle i veien jeg, er pyse:P
  Det er Anja som skal ha credit for at mine venninnepresentasjoner har tatt form;) takk for kompliment. Tar vare på venninnene mine ja, tror jeg da…

  @Kristina: hm.. virkelig.

  @Ceciliek: De er i hvertfall sinnsykt herlige de tegneseriene.

  Og ja, bjellen/klokken er ikke montert på for pynt liksom.@Cathrine: jeg tror du er en snill syklist ja, har jo sykla med deg før, fra deg og til bussen:P

  @Terese: ok

  @Susanne Vedvik: Sol er rett og slett vitaminpille;) haha, spinning har jeg gitt opp, fant ut etter jeg klarte å falle av spinningsykkelen at man må faktisk tråkke ned pedalene for at de skal stoppe å gå rundt…

  @Vilde: Hehe;)

  @Anne-Birthe: Takk snuppa;) fint å høre at noen er enig, og du ferdes på sykkestier når du er på besøk hos meg:P huff, til og med farlige syklister i Irland, lover ikke bra:P

  @Tina: hmm.. er mange sånn duste hesteeiere som aldri skulle hatt hest.
  Haha, helt enig, syklister i veien er noe dritt og..tør ikke sykle i veien jeg, er pyse:P
  Det er Anja som skal ha credit for at mine venninnepresentasjoner har tatt form;) takk for kompliment. Tar vare på venninnene mine ja, tror jeg da…

  @Kristina: hm.. virkelig.

  @Ceciliek: De er i hvertfall sinnsykt herlige de tegneseriene.

  Og ja, bjellen/klokken er ikke montert på for pynt liksom.

 10. Anonym sier:

  SV: Ja, jeg elsker det bildet jeg kjøpte – jeg er helt betatt. Nei, dessverre kjæresten min er ikke til utlån, jeg er så heldig at han er min og bare min. He he!SV: Ja, jeg elsker det bildet jeg kjøpte – jeg er helt betatt. Nei, dessverre kjæresten min er ikke til utlån, jeg er så heldig at han er min og bare min. He he!

 11. Anonym sier:

  SV: Ja, dansing i ny og ne gjør faktisk underverker:DSV: Ja, dansing i ny og ne gjør faktisk underverker:D

 12. sv: jeg er helt enig i at man må begynne å sette pris på seg selv:)

  jeg liker ikke at syklistene sykler på svingete, trange veier, men har ikke noe problem med at de sykler på litt større veier 😀 og ja, hvis jeg sykler bruker jeg ringeklokka:Dsv: jeg er helt enig i at man må begynne å sette pris på seg selv:)

  jeg liker ikke at syklistene sykler på svingete, trange veier, men har ikke noe problem med at de sykler på litt større veier 😀 og ja, hvis jeg sykler bruker jeg ringeklokka:D

 13. Ja, det e mange sykklista som trur dei eig heile veien, både på sykkelsti og på bilveien. irriterande..
  Ser du skriv litt om kvar venninde du he, søt du er <3Ja, det e mange sykklista som trur dei eig heile veien, både på sykkelsti og på bilveien. irriterande..
  Ser du skriv litt om kvar venninde du he, søt du er ❤

 14. Veet, det er jo ikke det som har noe å si til slutt da. Men det gjør veldig mye med en person før man kjenner den ordentlig!;PVeet, det er jo ikke det som har noe å si til slutt da. Men det gjør veldig mye med en person før man kjenner den ordentlig!;P

 15. hadde jeg hatt ringerklokke på sykkelen, hadde jeg nok brukt den mye :phadde jeg hatt ringerklokke på sykkelen, hadde jeg nok brukt den mye :p

 16. Ånei så utrolig irriterende! Der jeg bor er det nesten bare små barn som sykler, og de sykler jo veldig fram og tilbake og opp og ned, så det er litt bale. Ånei så utrolig irriterende! Der jeg bor er det nesten bare små barn som sykler, og de sykler jo veldig fram og tilbake og opp og ned, så det er litt bale.

 17. @Susanne Vedvik: hehe, skjønner det godt! hehe;)

  @Ann-Kjersti: ja, dansing er fantastisk.

  @Hedda: hmm, virkelig. Bra du bruker ringerklokken:)

  @Benedikte: hmm, de er tydeligvis konger og dronninger av hver og en vei og sti. Aww, tusen takk;)

  @Vilde: hmmm, helt enig.

  @Maria Stenersen: det er bra å høre;)

  @Abelone: heheh, men de er jo litt søte da, og flesteparten av småttasene bruker klokka/bjellen.@Susanne Vedvik: hehe, skjønner det godt! hehe;)

  @Ann-Kjersti: ja, dansing er fantastisk.

  @Hedda: hmm, virkelig. Bra du bruker ringerklokken:)

  @Benedikte: hmm, de er tydeligvis konger og dronninger av hver og en vei og sti. Aww, tusen takk;)

  @Vilde: hmmm, helt enig.

  @Maria Stenersen: det er bra å høre;)

  @Abelone: heheh, men de er jo litt søte da, og flesteparten av småttasene bruker klokka/bjellen.

 18. Anonym sier:

  Hei. Takk for kommentar i bloggen 🙂 PH er visst et hett tema blant folk. HAHA! Folk blir jo helt gærne…
  Så koselig blogg du har. Aldri vært her før. Hyggelig med venninnepresentasjoner. Du må være verdens beste venn! :)Hei. Takk for kommentar i bloggen 🙂 PH er visst et hett tema blant folk. HAHA! Folk blir jo helt gærne…
  Så koselig blogg du har. Aldri vært her før. Hyggelig med venninnepresentasjoner. Du må være verdens beste venn! 🙂

 19. Anonym sier:

  ringeklokka? det e tull. ekstra plass og vekt på sykkelen. følge heller ikkje med på syklar i dag. det må kjøpast separat.

  ringeklokkå kan en ringa med men fotgjengerar hørre ikkje den før du e rett bak di. då e d bedre å plystra. et oppegåande menneske uten primadonnanykker snur seg når en plystre. og flytte seg. i motsetning te fjortissar som går 5 på rekka vedsiden av kverandre å nekte flytta seg uansett ka en gjør.

  sykle me i veien klage bilane. sykle me på sykkelstien så klage fotgjengerane.
  veien fungere best, der e der ingen fortauskantar, ingen knuste flasker, ingen hundar, fjortissar, pyser eller gamle mennesker.
  veien e uansett mer naturlig når en sykle i 30 km/t ++++ siden norges lover påbyr syklistar å passera fotjengerar i gangfart. ein regel som betyr at d tar sinnsykt lange tid å sykla fra A til B. derfor velge mange å droppa nettopp det.

  de som alikavel våge å sykla i veikanten blir ofta pressa ut av bilistar. de samme bilistane som blir forbisykla igjen 1 min seinare når d dukkte opp ein kø.
  ringeklokka? det e tull. ekstra plass og vekt på sykkelen. følge heller ikkje med på syklar i dag. det må kjøpast separat.

  ringeklokkå kan en ringa med men fotgjengerar hørre ikkje den før du e rett bak di. då e d bedre å plystra. et oppegåande menneske uten primadonnanykker snur seg når en plystre. og flytte seg. i motsetning te fjortissar som går 5 på rekka vedsiden av kverandre å nekte flytta seg uansett ka en gjør.

  sykle me i veien klage bilane. sykle me på sykkelstien så klage fotgjengerane.
  veien fungere best, der e der ingen fortauskantar, ingen knuste flasker, ingen hundar, fjortissar, pyser eller gamle mennesker.
  veien e uansett mer naturlig når en sykle i 30 km/t ++++ siden norges lover påbyr syklistar å passera fotjengerar i gangfart. ein regel som betyr at d tar sinnsykt lange tid å sykla fra A til B. derfor velge mange å droppa nettopp det.

  de som alikavel våge å sykla i veikanten blir ofta pressa ut av bilistar. de samme bilistane som blir forbisykla igjen 1 min seinare når d dukkte opp ein kø.

Please reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s