Gutt eller jente?..


(Meg og min kusine Malene på nyttårsaften 2007/2008)

 

Jente 1; Det er så sinnsykt urettferdig at du fikk jente og jeg fikk gutt. Du har jo verdens skjønnste lille unge, mens jeg sitter her med gutten min.. Hvorfor måtte jeg få gutt, jeg ønsket meg da virkelig en jente jeg og.

Jente2; Kanskje du får jente neste gang.

Jente1; Håper det, har aldri blitt så skuffet i hele mitt liv som den dagen jeg fikk vite kjønnet på ultralyden.

Dette er en seriøs samtale jeg overhørte, to jenter som satt bak meg på Expressbåten på vei til mormor og morfar den 3 Juli 2009. Disse to jentene var omtrent på min alder, i 20 årene, i hvertfall ikke eldre enn en 25-26.
De hadde som dere sikkert skjønner med seg to herlige småtasser på en 6mnd eller noe, en liten jente og en liten gutt. Ble så provosert, hadde virkelig lyst til å snu meg å si noe til hun jenten med gutten. For det første, det var sinnsykt varmt på expressbåten og tror alle hadde problemer med varmen, spesielt de små. Han lille gutten sutret en del, men skjønte han veldig godt i og med at moren gadd ikke kle av ham en gang.
Hun med jenten tok av den lille så hun satt bare i bleien, slik mange av de andre småtassene på båten gjorde. Mens den lille gutten satt i alle klærne og småsutret. Det jeg også reagerte på var at det var jo ingen trøst å få av moren sin heller, hun satt bare der med ham på fanget, mens hun var mest opptatt av venninnen sin lille jente.

Det jeg lurer på, er om hun virkelig har tenkt igjennom det å få barn. Etter min mening skal du være like glad i det barnet du får, om det er en gutt eller om det er en jente, det er jo barnet ditt, du har bært på det i 9 måneder. Man kan ikke bli skuffet over å få gutt, selv om man ønsker seg jente, man kan ikke bestille kjønnet på babyen! Det blir jo bestemt av natur, ikke åssn «stilling» man laget barnet i (ja, denne samtalen mellom disse jentene utviklet seg mer og mer), eller hvor mange ganger du sier til magen: bli jente, bli jente. Og omvendt, man skal ikke bli skuffet over å få jente, om man ønsket seg en gutt.

Når du først bestemmer deg for å ta forholdet ditt til barne-steget, så er det uansett 50-50 % kjangs om det blir gutt eller jente du får. Tenk på alle dem som dessverre ikke kan få barn, tenk om dem satt i nærheten av en slik samtale jeg gjorde da… med en misfornøyd kjerring som dessverre ikke hadde fått jente, men en gutt. ÅHR, jeg BLIR så sint! Man skal sette pris på det livet man har skapt og bragt til verden, er en grunn til at det var det livet som valgte deg. Og tenke på de menneskene som virkelig ønsker seg barn, men som ikke kan få barn, hva de går glipp av, og hvor vondt det må være å høre foreldre som ikke setter pris på de barna de har fått.

Ja, det er greit å ønske seg en jente eller en gutt, men du skal uansett bli glad for hva du får, for det er en kjangs du tar. Og om du ikke er klar til å leve med «konsekvensene» av valget du har tatt, så bør du tenke deg om en gang til før du bestemmer deg for å sette et barn til verden. For uansett, så fortjener det barnet all den kjærligheten og repsekten det kan få hele livet!.

Hva mener dere folkens?
er det riktig å «forsømme» barnet sitt, bare fordi det ikke ble det kjønnet du ønsket deg?
Eller er dere enig med meg, i at uansett hva det blir, så er det et valg man tar når man bestemmer seg for å gå ut et svangerskap?

Jeg vet at den dagen jeg får barn, så blir jeg uansett like glad om det er gutt eller jente. Det er jo tross alt et liv jeg har skapt sammen med den mannen jeg velger og som velger meg som mor til sine barn. Et barn er et resultat av kjærlighet… mener jeg i allefall.

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tanker/Meninger. Bokmerk permalenken.

25 svar til Gutt eller jente?..

 1. DRØYT!!!!!!!!! Jeg blir sint jeg… Tenk om den lille babyen hadde forstått hva de snakket om.. DA hadde gutten blitt skuffet da.DRØYT!!!!!!!!! Jeg blir sint jeg… Tenk om den lille babyen hadde forstått hva de snakket om.. DA hadde gutten blitt skuffet da.

 2. Hjelpe meg. Hvilket menneske er det som kan si noe slikt? man kan vel ikke bli skuffet over kjønnet til babyen sin vel?? Det er umenneskelig i mine øyne.. Fysj.Hjelpe meg. Hvilket menneske er det som kan si noe slikt? man kan vel ikke bli skuffet over kjønnet til babyen sin vel?? Det er umenneskelig i mine øyne.. Fysj.

 3. Å herregud. Jeg hadde da ikke brydd meg mindre om barnet mitt var jente eller gutt. Å forsømme barnet sitt fordi barnet har feil kjønn er bare feil! Da ønsket hun ikke barn fordi hun ville ha et barn, men fordi hun ville ha en dukke å dolle opp! Stakkars.Å herregud. Jeg hadde da ikke brydd meg mindre om barnet mitt var jente eller gutt. Å forsømme barnet sitt fordi barnet har feil kjønn er bare feil! Da ønsket hun ikke barn fordi hun ville ha et barn, men fordi hun ville ha en dukke å dolle opp! Stakkars.

 4. Skjønner ikke hvordan man kan si noe sånt, kjønn spiller vel ingen rolle? Jeg hadde blitt like glad for både en gutt og en jente:)Skjønner ikke hvordan man kan si noe sånt, kjønn spiller vel ingen rolle? Jeg hadde blitt like glad for både en gutt og en jente:)

 5. Anonym sier:

  Herregud, stakkar gutt! Enn og si noe slikt. Man skal jo liksom elske barnet uansett da..

  SANDRAHHerregud, stakkar gutt! Enn og si noe slikt. Man skal jo liksom elske barnet uansett da..

  SANDRAH

 6. @Kari: jeg vet..var så sinna der jeg satt du aner ikke!! Barn forstår mer enn vi tror..men uansett, stakkars lille gutten ja.

  @Reidun Beate: Tydeligvis det menneske der som sa det. Hun fortjente i hvertfall ikke den skjønne gutten hun satt med på fanget.

  @Theri: Enig.. satt og gremmet meg hele turen, pga det mennesket OG fordi det var så sinnsykt varmt.

  @Hanne: Det spiller ingen rolle nei.. gutt eller jente er like velkomment hos meg. Om jeg en gang i tiden og blir gravid, blir jeg glad bare for det.

  @Sandra: Jepp, helt enig!@Kari: jeg vet..var så sinna der jeg satt du aner ikke!! Barn forstår mer enn vi tror..men uansett, stakkars lille gutten ja.

  @Reidun Beate: Tydeligvis det menneske der som sa det. Hun fortjente i hvertfall ikke den skjønne gutten hun satt med på fanget.

  @Theri: Enig.. satt og gremmet meg hele turen, pga det mennesket OG fordi det var så sinnsykt varmt.

  @Hanne: Det spiller ingen rolle nei.. gutt eller jente er like velkomment hos meg. Om jeg en gang i tiden og blir gravid, blir jeg glad bare for det.

  @Sandra: Jepp, helt enig!

 7. Åh, jeg blir så sint når jeg hører om sånt! Man skal være glad i barnet sitt uansett hvilket kjønn det er. En mors og fars kjærlighet skal være endeløs og ubetinget!!
  Jeg er en av de som ikke kan få barn selv om jeg i det siste har tenkt at det er noe jeg egentlig vil, og når jeg hører dette synes je gdet er urettferdig at dette mennesket har fått barn men det vil aldri jeg kunne få.Åh, jeg blir så sint når jeg hører om sånt! Man skal være glad i barnet sitt uansett hvilket kjønn det er. En mors og fars kjærlighet skal være endeløs og ubetinget!!
  Jeg er en av de som ikke kan få barn selv om jeg i det siste har tenkt at det er noe jeg egentlig vil, og når jeg hører dette synes je gdet er urettferdig at dette mennesket har fått barn men det vil aldri jeg kunne få.

 8. Bra innlegg! Enig med deg:)
  De jentene hørtes helt teite ut, ikke alle som burde hatt barn..Bra innlegg! Enig med deg:)
  De jentene hørtes helt teite ut, ikke alle som burde hatt barn..

 9. Anonym sier:

  Tusen takk (:Tusen takk (:

 10. Anonym sier:

  Det der er virkelig det verste jeg har hørt… At det går an å tenke på den måten om sitt eget barn! Herregud, mennesker i denne verden altså.. Ikke alle har antennene på rett plass for å si det sånn. Jeg er helt enig med deg, jeg – det er greit å ønske at det skal bli jente/gutt, men uansett hva det blir så er det et barn, et liv, som fortjener all den kjærligheten det kan få uansett kjønn. Blir man skuffet burde man virkelig vurdere det å få barn igjen altså. Det der er virkelig det verste jeg har hørt… At det går an å tenke på den måten om sitt eget barn! Herregud, mennesker i denne verden altså.. Ikke alle har antennene på rett plass for å si det sånn. Jeg er helt enig med deg, jeg – det er greit å ønske at det skal bli jente/gutt, men uansett hva det blir så er det et barn, et liv, som fortjener all den kjærligheten det kan få uansett kjønn. Blir man skuffet burde man virkelig vurdere det å få barn igjen altså.

 11. Sv; Nei, nei. Sommer er det uansett :)Sv; Nei, nei. Sommer er det uansett 🙂

 12. Sv; Nei, nei. Sommer er det uansett :)Sv; Nei, nei. Sommer er det uansett 🙂

 13. Anonym sier:

  Helt enig med deg! Er det samme hvilket kjønn det er, det er ditt barn og det er det som teller. Helt enig med deg! Er det samme hvilket kjønn det er, det er ditt barn og det er det som teller.

 14. Hvis man ikke liker kjønnet på ungen sin, er man ikke voksen nok til og ha en unge. Man skal være glad i ungen sin uansett, det er jo barnet ditt! Ble irritert på moren til den vesle gutten nå altså, virkelig!Hvis man ikke liker kjønnet på ungen sin, er man ikke voksen nok til og ha en unge. Man skal være glad i ungen sin uansett, det er jo barnet ditt! Ble irritert på moren til den vesle gutten nå altså, virkelig!

 15. sv ; Da bør du ta neste fly til København, mener nå jeg !sv ; Da bør du ta neste fly til København, mener nå jeg !

 16. Anonym sier:

  …ad bør man ta hintet om at man ikke skal ha barn!…ad bør man ta hintet om at man ikke skal ha barn!

 17. @Cathrine: helt enig du. Får man et barn så får man et barn, og da har man valgt det. Så opplyst så man er i dag om prevensjon osv. Du får en hel del tantebarn du da Cathrine, og tenk, du kan adoptere, er så mange barn som trenger snille foreldre.

  @Sara: Helt enig, hun skulle ikke hatt lov til å ha barn.

  @ANGELICA: værsegod.

  @Anja: Kunne ikke sagt det bedre selv.. antennene satt ikke helt på plass nei.

  @Elisabeth: jepp det er det!

  @Svein Magnus: jepp, det er sant.

  @Karoline: Jeg ble også irritert, hadde jeg sittet på flere båt-stopp med dem bak meg, hadde jeg klikket.

  @Elisabeth: kanskje jeg skal det ja! @Cathrine: helt enig du. Får man et barn så får man et barn, og da har man valgt det. Så opplyst så man er i dag om prevensjon osv. Du får en hel del tantebarn du da Cathrine, og tenk, du kan adoptere, er så mange barn som trenger snille foreldre.

  @Sara: Helt enig, hun skulle ikke hatt lov til å ha barn.

  @ANGELICA: værsegod.

  @Anja: Kunne ikke sagt det bedre selv.. antennene satt ikke helt på plass nei.

  @Elisabeth: jepp det er det!

  @Svein Magnus: jepp, det er sant.

  @Karoline: Jeg ble også irritert, hadde jeg sittet på flere båt-stopp med dem bak meg, hadde jeg klikket.

  @Elisabeth: kanskje jeg skal det ja!

 18. @Margrete: hmm, der sa du det.@Margrete: hmm, der sa du det.

 19. SV: Tusen takk søta 🙂 Dagen har vært perfekt i hvertfall:DSV: Tusen takk søta 🙂 Dagen har vært perfekt i hvertfall:D

 20. Det der er jo helt utrolig… Kjenner jeg blir veldig provosert, hun skal i det minste prise seg lykkelig over at hun fikk en frisk liten gutt, eller i det hele tatt at hun kan få barn. Tenk å være så lite glup. Det der er jo helt utrolig… Kjenner jeg blir veldig provosert, hun skal i det minste prise seg lykkelig over at hun fikk en frisk liten gutt, eller i det hele tatt at hun kan få barn. Tenk å være så lite glup.

 21. Herregud! – Nei, det er ikke riktig! Man skal da elske barnet sitt like mye, uansett hvilken kjønn, utseende eller om det har en sykdom!! Hun der kan ikke ha vært moden nok til å få noe barn enda.. Stakkars gutt:/Herregud! – Nei, det er ikke riktig! Man skal da elske barnet sitt like mye, uansett hvilken kjønn, utseende eller om det har en sykdom!! Hun der kan ikke ha vært moden nok til å få noe barn enda.. Stakkars gutt:/

 22. Det er helt sykt at noen er sånn!! Det spiller INGEN rolle om man får gutt eller jente, man skal jo elske barnet like høyt, uansett!!Det er helt sykt at noen er sånn!! Det spiller INGEN rolle om man får gutt eller jente, man skal jo elske barnet like høyt, uansett!!

 23. @Kari: så bra!

  @Chri: Helt enig du..

  @Vilde: Ikke moden, but still, der satt hun med en skjønn liten en på fanget og ikke var takknemlig.. jepp, stakkars gutt.¨

  @Ella: Sant!@Kari: så bra!

  @Chri: Helt enig du..

  @Vilde: Ikke moden, but still, der satt hun med en skjønn liten en på fanget og ikke var takknemlig.. jepp, stakkars gutt.¨

  @Ella: Sant!

 24. Anonym sier:

  SV: Hehe 😉 Tusen takk <3SV: Hehe 😉 Tusen takk ❤

 25. Når man sier sånt, syns jeg nesten hun ikke fortjener og få barn!
  Skjønner ikke hvordan man kan si noe sånt i det hele tatt, kjønn spiller vel ingen rolle? Jeg hadde blitt like glad uansett om jeg hadde fått en gutt eller jente !Når man sier sånt, syns jeg nesten hun ikke fortjener og få barn!
  Skjønner ikke hvordan man kan si noe sånt i det hele tatt, kjønn spiller vel ingen rolle? Jeg hadde blitt like glad uansett om jeg hadde fått en gutt eller jente !

Please reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s