Could you…

5 for LIFE FINAL

«For just 5$ a month YOU can make a difference in the lives of the people in Neply, Haiti. 5% of babies born in Haiti do not make it to age five and we want to change that. This 5$ a month will help with unexpected costs (medical bills, food, etc.) to help take care of the children and make a difference in Neply!»

Kunne du kuttet ut den ene kaffekoppen for 30 kroner en gang i uken en gang i måneden for å hjelpe en i et annet land? Om du visste at de 30 kronene gikk til mat, medisiner, skolegang osv til et barn i Haiti ville du hjulpet da?
Tenk deg om, hva for man for 30 kroner i Norge i dag? Eller for å si det annerledes, man får ikke en pakke Fjordland for 30 kr, Se og Hør koster mer en 30 kroner, til og med TOPP og alle andre magasiner koster mer enn 30 kroner. Nå koster det til og med 29 kroner å ta bussen, så da kan du tenke deg hvor «lite» 30 kroner betyr for oss og hvor mye 30 kroner betyr for et barn i Haiti. En kaffekopp på 7Eleven koster 25 kroner og det er 10 minutters «lykke» mens for 5 kroner mer har du betalt mer enn et måltid for et barn i Haiti.

mylifespeaks4

Jeg har skrevet om Haiti i et tidligere innlegg (det finner dere her) som kanskje noen av dere har lest. Organisasjonen myLIFEspeaks som jeg brenner for har nå en et program som heter 5 for Life. Du donerer $5 hver måned (som tilsvarer 30 Norske kroner) til
5 for Life som bruker pengene til å gjøre hverdagen bedre for barn i Haiti. Det er ikke helt ordnet slik at vi i Norge kan være med å gjøre en forskjell enda, men de jobber med det, fordi jeg har spurt dem om å få være med jeg også, være med å gjøre en forskjell for en organisasjon og deres engasjement for noe jeg brenner for, at barn skal ha det bra uansett hvor dem er i verden. Mens tenåringer sitter her hjemme og gråter over at dem ikke får gå på Justin Bieber konsert i Oslo, er det et barn i Haiti som ikke har spist i dag og som ikke har penger til å skaffe seg noe å spise. Mens barn kan gå i fryseren å hente oss en isboks og trøstespise fordi foreldrene ikke lar dem få lov til det dem vil, er det barn i Haiti som er foreldreløse, dem har ikke penger til mat og likevel ser dem håp i hverdagen.

mlfhillary1

Må ærlig innrømme at jo mer jeg leser om myLIFEspeaks blir jeg mer og mer bevisst på at jeg skal være mer takknemlig for det jeg har, verden går virkelig ikke under om jeg mister den ene konserten eller om jeg ikke får byttet ut iPhone 4 med iPhone 5. Men verden går kanskje under om vi ikke hjelper hverandre, at vi som kommer fra et ressurssterkt land og faktisk har det vi trenger, at vi kan avse noen kroner som kan gjøre en stor forskjell for et barn i Haiti.

Mens jeg venter på at Mike Wilson som er en av dem som startet myLIFEspeaks i 2006 skal ordne slik at vi i Norge også kan gjøre en forskjell, tenkte jeg bare å høre om det er noen av dere bloggere som kunne tenkt dere å blitt en del av 5 for Life når det åpner for Norge? Om dere har 30 kroner i måneden å avse for å hjelpe noen, snakke for dem som ikke kan snakke for seg selv? Og for at dere skal bli bedre kjent med myLIFEspeaks, se denne videoen: http://vimeo.com/52025163. Ikke minst kan dere lese DETTE rørende blogginnlegget om en som har vært med et av teamene til myLIFEspeaks til Haiti. En gang, forhåpentligvis i 2014 kan jeg være en del av et av teamene som drar til Haiti en uke for å være en del av myLIFEspeaks.

lifespeak1

Så, kunne dere tenkt dere å være en del av myLIFEspeaks sin 5 for Life?

Could you do without that coffeecup for $5 once a week once a month to help a child in another country? If you knew those $5 went to food, medication, school and so on for a child in Haiti, would you help?
Think about it, what do we get for $5 (in Norway in particular) today? Or, to say it in another way, we don’t even get those finished packed food from «Fjordland», our gossip magazine «Se og Hør» is more expensive and so is the other magazines we buy. Now it even costs $5 to take the bus in Norway, one way. So what we conceder as little money is a lot of money for a child in Haiti. The coffeecup on 7eleven costs a little under $5 and it’s 10 minutes of happiness, but for a little bit more you can pay a full meal for a child in Haiti.

I have written about Haiti earlier in this blog (you find it here) which some of you might have read. The organization myLIFEspeaks which I’m totally passionate about now has something they call 5 for Life. You donate $5 a month (which is 30 Norwegian Kroner) and they use the money to make the days easier for Haitian children. It’s not completed for Norway to be a part of it yet, but they are working on it, I asked them if I could join and they are angels trying to make it happen that us in Norway can be a part of 5 for Life as well.
I love this organization, what they do and what they stand for and when I read more and more about it I become more aware to be happy about the things I have. My world doesn’t end if I’m not able to go to THAT concert or get to buy THAT pair of shoes. Children here cry because their parents don’t let them go to the Justin Bieber concert, children in Haiti worry about if they are going to eat today. We can go in the freezer getting a box of ice-cream to drown our sorrows because we had a fight with our parents, many children in Haiti doesn’t even have parents. That’s where myLIFEspeaks comes in. The world might end if we in the richer part of the world can’t be without this one coffeecup one day of the week once a month to help a person, a child in the third world.

I hope for you English readers, go to http://www.mylifespeaks.com and read all about it! And if you are in the USA reading this blog, join myLIFEspeaks today. Read an inspiring blog HERE and watch THIS and THIS video.

Could you set aside $5 a month and be a part of 5 for Life & myLIFEspeaks? Speaking up for those who can’t speak up for themselves?

Veronica S

Veronica S

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Anbefaling, Tema og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

30 svar til Could you…

 1. Christine sier:

  så utrolig bra innlegg!!!! 🙂

 2. For et godt og viktig innlegg! Jeg kunne absolutt tenke meg og hjelpe. Vi som er så heldige må dele med oss.

  God påske!

 3. Siv sier:

  Nå gjør du meg stolt – ÅH at ungdom kan brenne for sånt!! DEt tror jeg så absolutt jeg kunne! Du legger det fram på en fabelaktig måte!!

 4. Merethe sier:

  Du har så rett! Hadde alle ofret litt hver, så hadde bidraget blitt større enn man skulle tro.

 5. Anastassia sier:

  Var veldig bra innlegg, syns så klart det er trist at verden er en slik urettferdig sted. Noen har det gått, andre ikke. Men jeg har egentlig fått helt annen syn på det der, jeg så en gang på sånn innsamling, husker ikke hvilken. Det gikk på tv en og da fikk man sett at kjendisene dro til de fattige landene og snakka med de barnan osv. Åsså tenker jeg, betaler jeg en flybilett til de og eller? Ikke alle pengene går til de barnan, er hvert fall slik jeg har forstått det. Så ja, men det er jo faktisk også flere i Norge som også sliter..

  • Veronica S sier:

   Det som er bra med MLS er at vi betaler ingen billetter for kjendiser som reiser ned, men enig i at både hos PLAN og SOS så tar 250kr i måneden der ca 50 kr av dem går til de man skal hjelpe og de andre 200 kr til administrative ting og ja sikkert billetten til de kjendisnene som reiser ned for å fronte kampanjen.
   I myLIFEspeaks er det ikke slik, der går de 30 kr til det barnet du sponser. De kjendisene som reiser ned dit reiser ned på eget initiativ og forløpig er det Hillary Scott-Tyrrell den kjendisen (ja og gutta i Lady Antebellum og) som reiser ned og dem reiser ned for SINE penger. Og teamene som reiser ned betaler $550 som er ca 3500kr. Da reiser dem ned og er der nede, hjelper til og ser hva MLS står for. I spring break nå i Amerika har mange ungdommer reist til Haiti.

   Det er mange i Norge som også sliter, det vet jeg… det er barn verden rundt som sliter. Men akkuratt det at handicapete barn blir forlatt i andre land og blir plukket opp og får et verdig liv i en familie som myLIFEspeaks det synes jeg er fantastisk.

 6. Hvis alle ofrer litt er det mange som kan få det mye bedre! Vi har fadderbarn gjennom Plan.

 7. Keths sier:

  kjempebra innlegg!! 😉

 8. Erle sier:

  kjempebra innlegg!

 9. Nina-Martine sier:

  Kjempebra innlegg! Er viktig å bidra litt! Så er nettopp blitt elefant fadder i WWF og har vært Plan fadder en liten stund 🙂

  Sv; Det hadde vi! Elefanter er jo fantastiske 🙂

  // Haha, såpass! Så den i går og den var utrolig morsom!

  // Det er bra, for den er så fin 🙂

 10. Rita sier:

  Veldig bra innlegg!

 11. Juthamat~ sier:

  Viktig innlegg! 😀 Støtter kreftforeningen og veldedighetsorganisasjoner rundt i thailand.

 12. Muti2ne sier:

  Flott innlegg! liker engasjemanget ditt! det er helt sant vi har så mye å 30 kr er jo egentlig ingenting.

 13. Nina C sier:

  Kjempe bra skrevet innleg:) bra at noen skriver om dette:) skal lese mer om dette =)

  SV;Høres ut som en bra påske i vente=) håpe du har hatt fine påskedager:) Har hatt en fin påskeuke=)

Please reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s